Behöver du en Pausknapp?
Nu har boken kommit!

Nu finns den att beställa hos Kreatewa för 179:-
En fin presentbok som passar till alla som har lite för bråttom här i livet, och alla som behöver trycka på sin egen pausknapp mellan varven. 49 kåserier, med funderingar omkring livet med både djup och med glimten i ögat. Illustrerad med fina akvareller.

Jag kommer gärna ut och berättar om den, berättar om innehållet och varför jag skrev den. Jag delar med mig av både egna och andras erfarenheter av stress och utmattning. Ett svårt ämne beskrivit på ett lättsamt sätt.


Första Bokreleasen blir 12/5 kl. 15.00 i Jönköping
(se bild till vänster). Nästa:
 • 6 oktober kl. 18.00
  Bokrelease TJ Produktion Guldbrandsgatan 30 i Borås

 • 18 oktober kl. 14.00 och kl. 18.30
  Bokrelease Margretelund Öjebyn
  Kväll med innehåll: Behöver du en Pausknapp?

 • 23 oktober kl. 19.00
  Furuberskyrkan. Tema: Vart jag mig i världen vänder
  (Utifrån boken)

 • 1 november kl. 19.00
  Bokrelease Bilda studieförbund Luleå
  Behöver du en pausknapp?

 • 7 november kl. 19.00
  Efs Storfors Piteå
  "En macka för alla" Behöver du en pausknapp?

 • 22 november kvällstid
  Diakonins hus Luleå
  Behöver du en pausknapp?

 • 30 november kl. 13.30
  Hållplats foajén Margretelund Öjebyn


Ewa o Tina

Jag är så innerligt glad att jag träffade Tina Järdhult och hennes glada halslösa figurer. Det börjande med att jag försökte hitta trevliga produkter att sälja i min lilla sommarbutik på Öland. I en butik hemma i stan hittade jag Tinas naiva härliga välgjorda akvareller. De passade som hand i handske i mitt sortiment. Underbara brickor, muggar, tavlor och kort sålde jag som smör i solsken under några somrar i Byxelkroks hamnkvarter. Det var inte svårt att märka att hennes bilder och texter spred både glädje och uppmuntran omkring sig. En varm sommardag i juli satt hon utanför butiken och målade. Det blev inledningen till ett närmare samarbete. Jag frågade om hon ville illustrera en bok som jag hade påbörjat att skriva. Till min stora glädje svarade hon ja ganska omgående.

Som ensam företagare känns det bra att hitta goda samverkansparter. I Tina har jag hittat både en bra arbetskamrat och en god vän. Ett av det första hon sa när vi inledde vårt samarbete var: tänk Ewa så fantastiskt, nu har vi möjlighet att hjälpa varandra att utvecklas. Det tycker jag att vi båda har gjort. Som i alla projekt kommer även motgångar. När det gjorde det för oss log hon och sa: Ja du vet väl, när vi provat plan A och plan B och kört fast så har vi hela alfabetet kvar. Tänk så rätt hon har denna kloka kvinna.

När jag tänker efter så har jag ofta sökt samarbete med akvarellister. I mina tidigare produktioner har jag sökt kontakt med de som målar. Det beror säkert på att jag själv önskar att jag kunde måla, och att det ofta är så att bilder säger mer än tusen ord. Vårt projekt med ”Pausknappen” är vårt första. Det är inte omöjligt att det kan blir fler sammarbeten, nu när vi äntligen funnit varandra. Vem vet?